Сегодня
Суббота 20 апреля 
00:20


НОВОСТИ АКЦЕНТ МНЕНИЕ СКАЗКА ТЕНДЕНЦИИ КАПИТАЛ НЕФОРМАТ НООСФЕРА ГАЛЕРЕЯ
Новости
13.03.2007 | 

Обнародованы 17 требований Тимошенко и Кириленко



Вовремя.info

Сегодня были обнародованы требования к так называемой антикризисной коалиции лидеров парламентских фракций “Наша Украина” и БЮТ Вячеслава Кириленко и Юлии Тимошенко, сформулированные на общем заседании, которое проходило в Секретариате Президента с участием главы государства Виктора Ющенко, постановили заявление об общих действиях и требованиях.

Предлагаем вашему вниманию текст заявления "Про систему невідкладних заходів по розв’язанню політичної та соціально-економічної кризи в Україні".

Сьогодні внаслідок непрофесійного управління країною так званою антикризовою коаліцією Україна переживає системну політичну та соціально-економічну кризу, якої ще не знала національна історія за весь період державної незалежності. Ситуація, що склалася, щодня руйнує національну безпеку держави.

Вперше за п´ятнадцять років існування незалежності України виникла реальна загроза її втрати, зокрема через поновлення процесу вступу до Єдиного економічного простору з передачею в це утворення суттєвої частини національного суверенітету; лавиноподібне свідоме нарощування енергетичної залежності як важеля політичного впливу на Україну; руйнування шляху нашої країни до Європейської спільноти; знищення нашої національної самоідентичності.

Хаос в управлінні державою, різке зростання кількості громадян, що живуть за межею бідності, продовження непрозорої передачі національного багатства на користь олігархів, наростання тіньової складової в економіці, вибухове зростання корупції та злочинності, системні «тарифні», «аграрні», «митні» та інші кризи. Це далеко не повний перелік кризових явищ, що швидко наростають.

Ці загрози стануть незворотними після можливого створення на основі корупції та репресій, як обіцяють лідери коаліції, керованої конституційної більшості в Верховній Раді України з трьохсот народних депутатів.

В цей важкий час Верховна Рада України, яка, за Конституцією та принципами здорового глузду, мусила б узяти на себе стабілізуючі функції і привести країну й суспільство до ладу, стрімко і незворотньо перетворилася на механічний додаток до Уряду Віктора Януковича, що благословляє дестабілізуючі ініціативи Кабінету міністрів у конвеєрному режимі.

За все, що відбувається в країні ми покладаємо відповідальність персонально на Януковича, його більшість у Верховній Раді, його Уряд та приватизованих ним Симоненка-Мороза.

Сьогодні всім політичним силам, владним інститутам украй необхідно вдатися до негайних заходів, без реалізації яких ми можемо втратити незалежну Українську державу вже найближчим часом.

Парламентська опозиція вимагає здійснити систему невідкладних заходів, які зупинять цей загрозливий процес.

Перше. Визначити на загальнонаціональному референдумі форму державного правління України, розробити та прийняти нову редакцію Конституції.

Непродумана і незбалансована політична реформа призвела до глибокого конфлікту, розв’язання якого переговорними засобами є очевидно неможливим. Ця реформа перетворилася на інструкцію з планомірного знищення України, як сильної стабільної держави. Вимагаємо терміново розпочати заходи, що знімають глибоку конституційну кризу в державі, конфлікт та хаос у владі. Для цього розробити та прийняти нову редакцію Конституції України, яка народить необхідні баланс та гармонію в побудові державного управління, поверне політичну стабільність. Ключова роль у цьому належить виключно народові, який мусить на референдумі визначитись щодо форми державного правління України (президентська чи парламентська республіка). Для цього потрібно негайно оголосити та провести референдум тільки з цього питання. Парламент та уряд мають делегувати своїх представників у конституційну комісію, ініційовану Президентом України.

Друге. Захистити зовнішньополітичний курс України.

Захистити зовнішньополітичний курс України, закріплений в Законі України «Про основи національної безпеки України». Політично, законодавчо та організаційно забезпечити визначену Конституцією України провідну роль Президента України в проведенні зовнішньої політики. Призначити міністра закордонних справ України, поданого Президентом згідно з Конституцією на затвердження Верховній Раді України.

Третє. Припинити наступ на українську мову та культуру.

Припинити дії, спрямовані на звуження сфери функціонування української мови та політичні провокації на мовному ґрунті. Негайно зняти з розгляду законопроекти, спрямовані проти української мови та скасувати рішення контрольованих партіями антикризової коаліції місцевих рад, що руйнують конституційні засади функціонування державної мови в Україні. Припинити політику нищення української культури та національної самосвідомості.

Четверте. Припинити політизацію, криміналізацію та корумпованість силових структур України.

Звільнити з займаних посад у Міністерстві внутрішніх справ та Генеральній прокуратурі: міністра Цушка, його заступників та керівників регіональних структур, які задіяні в кримінальних зв’язках, Генерального прокурора Медведька, його заступників та керівників регіональних структур, які мають безпосередній зв´язок з кримінальним середовищем. Вирішити питання призначення на ці посади політично незаангажованих професіоналів загальним політичним консенсусом між Президентом, Урядом, парламентською більшістю та опозицією.

Відновити у повному обсязі розслідування резонансних справ.

Негайно призначити нового керівника Служби безпеки України, поданого Президентом згідно з Конституцією на затвердження Верховній Раді України.

Припинити здійснення МВС військових функцій. Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України підпорядкувати Указом Президента внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ та інші військові формування Президенту України.

П’яте. Розірвати злочинний зв´язок бізнесу і влади, який призводить до корупції в міністерствах та відомствах, звільнити з посад членів уряду міністрів-бізнесменів, а також їх заступників-бізнесменів. Замінити їх на професійних менеджерів, не пов’язаних з бізнес-інтересами.

Шосте. Перейти на прямі (без посередників) угоди з Російською Федерацією, Туркменістаном, Казахстаном, Узбекистаном щодо забезпечення України природнім газом.

Поновити виконання існуючих прямих угод про постачання в Україну та транзит газу з Російської Федерації, Туркменістану, Узбекистану, в тому числі, ратифікованих парламентом. Активізувати входження України в єдину енергосистему Європейського Союзу. Зважаючи на загрози енергетичній безпеці України, пов’язані з посиленням тінізації, корупції та можливої втрати Україною газотранспортної системи, розірвати всі угоди та контракти з компанією «РосУкренерго», а також з компаніями, афільованими до цієї структури, в усіх секторах паливно-енергетичного комплексу.

Сьоме. Суттєво підвищити заробітні плати та пенсії.

У зв’язку з кризовим подорожчанням товарів та послуг першої необхідності, зниженням реального рівня життя більшості громадян забезпечити зростання доходів працюючих та пенсіонерів з одночасним проведенням системи заходів, що забезпечать конкурентноздатність національної економіки.

Для цього негайно розглянути проекти змін до Закону "Про державний бюджет України на 2007 рік" (щодо збільшення розміру прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 01.01.2007 р.) (№ 3068).

Восьме. Подолати «тарифну» кризу.

Визнати Уряд Януковича відповідальним за "тарифну кризу" та визнати його роботу у сфері формування цін та тарифів на житлово-комунальні послуги незадовільною.

Прийняти зміни до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо формування та затвердження цін, тарифів на житлово-комунальні послуги) (№ 3069) та на основі цих змін переглянути тарифи. У відповідності з проектом Постанови Верховної Ради № 3183-1 заслухати 3 квітня звіт уряду про подолання негативних наслідків підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Природний газ українського видобутку мусить реалізовуватися виключно населенню України за мінімальною рентабельністю.

Дев’яте. Припинити корумповані схеми в економіці.

Вжити негайних заходів щодо ліквідації новітніх тіньових схем в економіці. В тому числі, пов’язаних з махінаціями при відшкодуванні податку на додану вартість (ПДВ) - прийняти закон, який затверджує алгоритм повернення ПДВ і виключає ручне управління цим процесом; скасувати штучне корупційне ліцензування продажу зерна; запровадити обов’язкові аукціони на оренду та продаж несільськогосподарської землі, державної та комунальної власності.

Десяте. Припинити тиск влади на бізнес.

Створити нормальні умови для реєстрації та ведення бізнесу в Україні. Прийняти закон про єдиний соціальний внесок і зменшити навантаження на фонд оплати праці. Припинити руйнування конкурентного середовища і створення привілеїв для наближених до влади бізнес-структур.

Одинадцяте. Негайно зупинити рейдерство.

Під дахом правлячої коаліції в Україні відновилося ганебне явище під назвою «рейдерство», яке дозволяє владі та продажним корумпованим суддям у злочинному об’єднанні відбирати у держави та приватних власників підприємства, землю, майно та ділити між учасниками злочину. Вимагаємо першочергово прийняти Закон України «Про запобігання рейдерству».

Дванадцяте. Припинити руйнування основ державності та системи влади в країні

Зняти з розгляду проекти нормативно-правових актів, спрямованих на руйнування системи державної влади, зовнішньої та внутрішньої політики, системи оборони й державної безпеки, перешкоджання реалізації Президентом України конституційних повноважень. Зокрема, зняти з розгляду законопроекти про зміни до Конституції, що руйнують систему місцевих державних адміністрацій (№ 3207-1), про Президента України, про Раду національної безпеки й оборони, про засади зовнішньої і внутрішньої політики, про Конституційний Суд. Неухильно виконувати всі укази Президента, якими у відповідності з пунктом 15 частини першої статті 106 Конституції України зупинено дію актів Кабінету Міністрів України, у тому числі й з кадрових питань.

Тринадцяте. Зняти всі перешкоди для проведення місцевих референдумів.

Враховуючи неможливість ефективної боротьби з корупцією в регіонах іншими засобами, запровадити дієву систему народовладдя на регіональному рівні, яка передбачатиме безперешкодне проведення референдумів щодо дострокових виборів міських голів та місцевих рад, які скомпрометували себе корупцією з землею та комунальною власністю (законопроект № 1154).

Чотирнадцяте. Запровадити відповідальність корумпованих суддів за неправосудні рішення.

Невідкладно прийняти закон, що усуває корупцію та неправосудність у судах усіх рівнів, створює дієву, незалежну від влади систему професійної відповідальності суддів. Обрати від Верховної Ради до Вищої ради юстиції для збалансування владного представництва трьох членів Вищої ради юстиції від опозиції , Звільнити з посад суддів, які зганьбили своє ім’я та авторитет правосуддя, ухвалюючи заздалегідь неправосудні рішення.

П’ятнадцяте. Зупинити сповзання ЦВК до маніпуляцій та корупції.

Повернути баланс політичних сил до Центральної виборчої комісії та негайно затвердити Верховною Радою дві кандидатури членів ЦВК, внесених Президентом України.

Шістнадцяте. Прийняти закон «Про парламентську опозицію».

Законодавчо закріпити принципи контролю влади та відповідальність представників владних інституцій за нехтування Конституцією та законами, за зловживання та корупцію в законі «Про опозицію» (законопроект № 2885).

Сімнадцяте. Здійснити невідкладні та вичерпні заходи по подоланню катастрофічного стану сільського господарства та українського селянства.

Невідкладно ухвалити закони, що забезпечать повноцінне функціонування з 1 січня 2008 року ринку землі і повернуть селянам власність на землю, а землі – її справжню вартість, та припинять безконтрольне розкрадання землі.

Ми глибоко розуміємо свою спільну відповідальність за долю України та її народу, глибоко стурбовані загрозами стратегічному курсу розвитку держави, які створені Урядом та більшістю в Верховній Раді України. Саме тому ми звертаємося до Президента України з проханням не підписувати жодного лобістського чи корупційного законопроекту, який буде прийнятий більшістю в Верховній Раді України.


Заради України, заради нашого народу ми готові до рішучих дій.

По материалам сайта "Разом"


Комментарии читателей
Ваше имя  
Комментарий
до 1000 знаков
 
Код подтверждения  
   
ТОП-Новости
13:03 Коломойский намерен обжаловать продажу "Лугансктепловоза"
12:56 "Лугансктепловоз" без аукциона купили россияне
12:36 "НУ" хочет подвинуть из коалиции коммунистов
12:23 Лозинский ознакомился с третью материалов дела, но вину не признал
10:00 Заместитель Дубины ответит за газ Фирташа

Новости
15:14 Кому выгодно казино в Крыму
09:19 «Укрметртестстандарт» обнаружил винный фальсификат
17:37 Рынок труда нуждается в рабочих профессиях
11:39 НПЗ должны прекратить шантаж правительства Украины
14:31 Принятие закона об азартных играх вызовет рост цен на коммерческую недвижимость
19:16 Украинская игорная действительность меняет формы
15:30 Новым министром ЖКХ станет первый зам Попова?
15:11 Мнение: Назначение министра ЖКХ Попова в КГГА – это проявление кадрового кризиса власти
14:51 ТВi просит органы расследовать инцидент с "наружкой"
14:45 Сухий устал от губернаторства и хочет снова в Раду
14:41 Янукович после расследования решит, возвращать газ Фирташу или нет
14:26 «Коммунальный фронт» призывает провести в ЖКХ люстрацию управленческого аппарата
14:03 ФГИ разошелся: На очереди - "Укртелеком"
13:52 В ФГИ не удовлетворены продажей "Лугансктепловоза"
13:48 Ляпина отрицает заявление Еханурова о переходе "НУНС" в коалицию

Галерея


ОДНАЖДЫ В РИМЕ



Нікчемний я



Eat. Pray. Love

Интересное видео

Загрузка...

{medit}
Реклама на сайте   |   Контакт   |   Сделать стартовой   |   Добавить в избранное

Rambler's Top100 Рейтинг@Mail.ru bigmir)net TOP 100
Все права защищены © 2006 - 2009 Вовремя.info

Использование материалов сайта разрешается при условии ссылки
(для Интернет-изданий - гиперссылки http://vovremya.info) на "Вовремя.info".
Редакция не всегда разделяет мнения авторов и несет ответственность лишь за уровень дискуссии.
{noindex} Разработка и сопровождение: baev.kiev.ua
Разработка дизайна: Студия Like
{/noindex}
{medit2}